GreenLab udvider bestyrelsen

Nye kræfter til GreenLab Skives bestyrelse

Når der i dag er generalforsamling i GreenLab Skive, er det med indtrædelse af to nye medlemmer i bestyrelsen – Anne Zachariassen, COO i Aarhus Havn, og Peter Højsgaard, Direktør i Spar Vest-fonden.

I dag afholdes der generalforsamling i GreenLab Skive, og dagens møde markerer et goddag til to nye bestyrelsesmedlemmer og et farvel til et udtrædende medlem. Således udtræder Niels Trærup, som har repræsenteret Spar Vest Fonden i bestyrelsen siden 2019. Niels Trærup har været en stærk sparringspartner og erstattes af Peter Højsgaard, som er Direktør i Spar Vest.

”Jeg ser meget frem til bestyrelsesarbejdet og glæder mig til at få arbejdet med GreenLab tættere på Fondens nuværende ledelse – det bliver godt at komme tættere på maskinrummet og følge projektet i næste fase”, siger Peter Højsgaard.

Spar Vest Fonden er blandt de oprindelige kræfter, der fik GreenLab Skive til at blive en realitet. Fonden ejer sammen med Skive Kommune og Norlys hver 30% af GreenLab, mens Energifonden Skive ejer 10%.

Ud over Peter Højsgaard indtræder Anne Zachariassen, COO i Aarhus Havn, i bestyrelsen. Anne Zachariassen kommer med en bred og dyb erfaring fra energisektoren, hvor hun i løbet af sin karriere har arbejdet i krydsfeltet mellem energi, digitalisering og bæredygtighed.

”Jeg har fulgt GreenLab tæt de senere år, og ser GreenLab som et fyrtårn inden for den grønne transformation. Jeg er derfor meget begejstret for at få lov at bidrage med mine erfaringer”, siger Anne Zachariassen.

”Jeg har i min rolle som COO for Aarhus Havn været med til at styrke fokus på energi- og ressourcesymbioserne mellem havnens virksomheder, og netop min erfaring med bæredygtig energiinfrastruktur glæder jeg mig til at dele med GreenLab. Derudover står vi overfor en spændende udviklingsfase, som skal transformere GreenLab fra start-up til effektiv driftsorganisation, den rejse ser jeg frem til at være en del af”.

Bestyrelsesformand i GreenLab, Stig Christensen, glæder sig over bestyrelsens nytilkomne kompetencer: ”GreenLab står overfor nogle lovende og afgørende år, hvor der vil finde både en opskalering og udvikling af de kommercielle aktiviteter sted – både af vores grønne industripark og af det SymbiosisNet, der binder det hele sammen.

Samtidig skal vi knytte endnu tættere bånd til vores nuværende partnere og etablere stærke relationer med nye partnere både lokalt og i og uden for Danmark. Vi ser meget frem de perspektiver og erfaringer som Anne Zachariassen og Peter Højsgaard kan bidrage til bestyrelsens arbejde med”, siger han.

Om GreenLab

GreenLab er en industriel, grøn virksomhedspark, en teknologi-katalysator og et nationalt forskningscenter for grøn energi. Her udvikles fremtidens grønne løsninger i samarbejde med ledende nationale og internationale partnere. Ambitionen er at eksportere GreenLabs model for teknologi og samarbejde til resten af verden. Let’s Create A Power Shift!

Yderligere information

Linda Fejerskov
GreenLab presseansvarlig
life@greenlab.dk
+45 2981 1722

Stig P. Christensen
Formand
spc@spcadvice.dk
+45 2029 5111

Anne Zachariassen
annez@post.com
+45 2060 5208

Peter Højsgaard
peh@sparvestfonden.dk
+45 6091 9815