GreenLab Summit tiltrækker stærke kræfter

GreenLab Summit 2021 tiltrækker stærke kræfter fra hele verden

Torsdag d. 28/10 er GreenLab vært for det årlige GreenLab Summit, hvor tæt på 200 GreenLab partnere og en række prominente keynote speakers bidrager til en dag med oplæg, workshops og debat om udfordringer og løsninger inden for grøn teknologi og grøn omstilling. Connie Hedegaard og Mogens Lykketoft er blandt talerne.

KulturCenter Skive bliver torsdag centrum for samtaler mellem nogle af landets mest betydningsfulde stemmer inden for grøn energi og teknologi. GreenLab Skive afholder sin årlige Summit, hvor GreenLabs partnere inviteres til en dag i den grønne innovations tegn. Tæt på 200 tilmeldte skal høre inspirerende oplæg, udveksle ideer og høre om de seneste tiltag fra GreenLabs mange partnere.

Oplæg i verdensklasse fra hele den grønne værdikæde
Dagen begynder med en række oplæg fra prominente profiler. Blandt andet fortæller Connie Hedegaard om Danmarks grønne position set i et internationalt perspektiv, mens Anders Vedel, Chief Science Advisor fra Vestas, fortæller om, hvordan opskalering af grønne løsninger udgør et paradigmeskift for grøn energi. Konferencen har også perspektiver med fra hele værdikæden af grønne produkter, herunder grønne brændsler. Sebastian Koks Andreasen, CEO i Green Hydrogen Systems, repræsenterer således brintproduktionen, mens Tue Johannesen, som er Head of Maritime Application & Viability i Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, repræsenterer det marked, der skal aftage de grønne brændsler. Endelig er Carsten Orth Gaarn-Larsen, Senior Vice President for DTU, repræsentant for den altafgørende forskning, hvor DTU er en vigtig partner for GreenLab. Dagen byder derudover på debatter modereret af Lars Trier Mogensen.

“Vi er meget stolte af, at vi har kunnet tiltrække oplægsholdere og deltagere af denne kaliber til Skive. Oplæggene og debatterne på Summit repræsenterer på hver deres måde, hvor GreenLab står i dag. Vores fokus er at at sikre global vækst gennem lokal forankring og skalere grønne teknologier op, så de bliver kommercielt levedygtige"

"Vi har samtidig en ambition om at vores forretningsmodel skal blive en eksportvare for Danmark. Så det hele går op i en højere enhed på GreenLab Summit, hvor vi får trukket de store linjer op fra oplægsholdere og samtidig får mulighed for at udveksle ideer og erfaringer partnerne imellem”.

Nye synergier mellem partnere
En vigtig del af konferencen foregår ikke på hovedscenen, men i de fire dedikerede workshops, der fylder eftermiddagens program. Her har GreenLabs partnere kunnet melde sig til workshops om hhv. Power-to-X, sektorkobling, landbrugets grønne omstilling og økonomiske modeller for vedvarende energi. Netop denne del glæder Lars Bo Jensen, VP for Strategi og Forretningsudvikling ved Norlys sig til.

”Norlys har som medejere store forventninger til og ser et kæmpe potentiale i GreenLab Skive, som vi er overbeviste om, kommer til at spille en helt central rolle i udviklingen af løsninger til fremtidens energiforsyning. Ved et arrangement som GreenLab Summit får vi mulighed for at gå i detaljeret dialog med nogle af pionererne inden for nye grønne teknologier – det er en vigtig mulighed for at se potentielle synergier mellem os og andre partnere, og vi glæder os meget til at deltage”, siger Lars Bo Jensen.

GreenLab Summit afsluttes med et inspirationsoplæg fra Mogens Lykketoft, Formand for Energinet og Stine D. Ahrensbach, PhD, med titlen ”What is a Power Shift”.

Om GreenLab

GreenLab er en industriel, grøn virksomhedspark, en teknologi-katalysator og et nationalt forskningscenter for grøn energi. Her udvikles fremtidens grønne løsninger i samarbejde med ledende nationale og internationale partnere. Ambitionen er at eksportere GreenLabs model for teknologi og samarbejde til resten af verden. Let’s Create A Power Shift!

GreenLab Summit 2021

Billedegalleri og præsentationer

Yderligere information

Linda Fejerskov
Communications Consultant,
GreenLab
life@greenlab.dk
+45 2981 1722