GreenLab og AU underskriver samarbejdsaftale

Nyt samarbejde mellem GreenLab og Aarhus Universitet: Fremtidens energisystemer og landbrugets grønne omstilling er i fokus

Aarhus Universitet og GreenLab underskriver i dag en formel samarbejdsaftale, der danner grundlaget for en fælles forskningsplatform. Fokus bliver særligt på udvikling af fremtidens energisystemer og deres sammenhæng med den grønne omstilling af landbruget.

I dag underskrives en samarbejdsaftale imellem GreenLab og Aarhus Universitet og i den forbindelse kommer Eskild Holm Nielsen, dekanen for AU’s Faculty of Technical Sciences, på besøg hos GreenLab til en underskriftsceremoni og rundvisning.

En samlet platform for innovativ forskning
Aarhus Universitet har igennem mange år opbygget særlige kompetencer inden for både energi- og landbrugsforskning, som bl.a. bliver udviklet og testet på universitetets forskningscenter i Foulum. Her arbejdes der med en række innovative projekter, der bl.a. undersøger hvordan landbrugets ressourcer kan udnyttes på nye, bæredygtige måder til f.eks. grønne brændstoffer. GreenLab giver Aarhus Universitet en mulighed for at prøve nye teknologier af i stor skala, og dermed forkorte den tid, det tager for dem at blive testet igennem og få dem tilpasset til markedet:

Citat, Eskild Holm Nielsen, Dekan for AU’s Faculty of Technical Sciences:
"På Faculty of Technical Sciences arbejder vi for at bringe den viden, der udspringer af vores forskningsmiljøer, i spil i omverdenen. Samarbejdet med GreenLab betyder, at vi med en stærk kombination af teknisk videnskab, forskning og innovation kan omdanne teori til virkelighed. GreenLab er en ideel platform, som i sparring med fakultetets dygtige forskere og forskningsgrupper, kan sikre, at fremtidige projekter kan både testes og skaleres. Det kan vi udnytte i vores forskning og i vores arbejde med fremtidens energiløsninger og i forhold til landbrugets grønne omstilling. Det gælder også for projekter, der omhandler det såkaldte CCS og CCU – altså Carbon Capture and Storage samt Carbon Capture and Utilization – på dansk CO2-fangst og lagring (CCS) og CO2-fangst og brug (CCU)”.

Citat, Christopher Sorensen, GreenLab CEO
”Samarbejdsaftalen med Aarhus Universitet cementerer GreenLabs status som nationalt forskningscenter og udvider paletten af forskningsområder der arbejdes med i den grønne industripark. Aarhus Universitet har særlige kompetencer inden for både energi- og landbrugsforskning og ikke mindst sammenhængen mellem de to sektorer. Og netop det område er et klart fokus for os. GreenLab har en unik beliggenhed til at vise, hvordan landbrugets energistrømme kan indgå i en gentænkning af vores energisystem, og derfor forventer jeg mig meget på den front af samarbejdet”.

En del af Innovationscenteret
Aarhus Universitet kommer også til at blive en vigtig del af GreenLabs kommende Innovationscenter – en ambitiøs ramme for alle de forsknings- uddannelses- og innovationsaktiviteter der foregår i GreenLab samt en bygning med co-work space og plads til studerende og deres projekter. Aarhus Universitet vil både bidrage med input til udviklingen af Innovationscenteret og siden også indgå i centerets daglige aktiviteter forbundet med forskning i smart energi, kommerciel R&D, vidensdelingsaktiviteter og meget mere. Det er også planen, at DTU, Klimafonden Skive og Skive Kommune vil etablere en forskningsresidens i Skive, hvor forskere fra de tekniske universiteter i Danmark kan bo, mens de laver projekter i GreenLab og andre steder i regionen.

Om GreenLab

GreenLab er en industriel, grøn virksomhedspark, en teknologi-katalysator og et nationalt forskningscenter for grøn energi. Her udvikles fremtidens grønne løsninger i samarbejde med ledende nationale og internationale partnere. Ambitionen er at eksportere GreenLabs model for teknologi og samarbejde til resten af verden. Let’s Create A Power Shift!

Yderligere information

Linda Fejerskov
Kommunikationskonsulent
life@greenlab.dk
+45 2981 1722

Mette Agerup
Presseansvarlig og rådgiver for dekanen
Aarhus Universitet, Faculty of Technical Sciences
meag@au.dk
+45 4026 0514