Åbning af SkyClean anlæg

Officiel indvielse af Stiesdals SkyClean anlæg

I dag blev Stiesdals nye SkyClean anlæg indviet med deltagelse af både H.K.H. Kronprins Frederik, klima-energi og forsyningsminister Dan Jørgensen fiskeri-landbrug og fødevareminister Rasmus Prehn. Anlægget peger ind i en grønnere fremtid, hvor landbrugets restprodukter kan bruges til både lave grønt brændstof og til fangst og lagring af CO2.

Stiesdal har i dag indviet deres SkyClean anlæg i GreenLab. Anlægget er på 2MW og er dermed ti gange større end Stiesdals test-anlæg – og det skaber interesse hos både klima- og fødevareministeren.

SkyClean-teknologien gør nemlig både klimaet og landbrugets fødevareproduktion grønnere. Med anlæggets pyrolysemetode bliver rest-biomasse fra landbruget omdannet til biokul, der binder CO2 til jorden og forbedrer jordkvaliteten.

Og på længere sigt er det planen at kombinere SkyClean-teknologien med grøn brint og for eksempel lave CO2-negativt flybrændstof. Anlægget skaber således en øjeblikkelig CO2-reduktion og peger samtidig fremad mod en fremtid med grønt brændstof.

Dermed taler det også ind i ambitionen om, at danskerne senest i 2025 skal have mulighed for at flyve grønt på en indenrigsrute – og senest i 2030 have 100% grønne indenrigsfly.

Yderligere information

Linda Fejerskov
Kommunikationskonsulent
life@greenlab.dk
+45 2981 1722